15:00

Wargöns IK

Referat

Referat: Toarpsalliansen A - Wargöns IK

Det blev en hedersam förlust idag, ogillar egentligen hedersamma förluster men vi får ändå vara nöjda med tjejernas prestation sett över 90 minuter.
Wargön inledde matchen med stort självförtroende. Det skulle visa sig att våra tjejer bestämt sig för att göra det riktigt jobbigt för motståndarna idag. Det hade nåt läge i första halvlek, visst. Men det hade vi också... Först efter en dryg halvtimme tryckte sig deras forward fram och satte ett ledningsmål. Det målet hade de fått jobba för, det kan jag lova...De hade även en träff i stolpen från långt håll strax därefter, men vi tog ett uttag på turkontot så det löste sig och vi fick undan bollen...
Andra halvlek startar och vi går ut stenhårt. Wargön får det riktigt jobbigt, då vi rullar upp dem gång på gång och anfaller i vågor som bara löser av varandra. I nästan 40 minuter tycker jag att vi äger spelet. Wargön börjar mer och mer fokusera på domslut och allt det där andra man fokuserar på när känslorna är i gungning. Till och med från bänken. Det tar vi som en komplimang och fortsätter att trycka på.
Vi skapar en hel del framåt, men den sista touchen hindras av ett starkt försvar och de flesta avslut kan plockas av målvakten i Wargön.
I slutet av matchen får de ett avslut, som känns som från offsideposition, men domaren friar. Dock går avslutet utanför. Strax efter ska det till en liknande situation, när vi bedömer offiside, men inte domaren. Denna gång går bollen in. Så surt, när halvleken varit våran, spelmässigt, och vi hade Wargön i gungning.. Så 0-2 istället för 1-1 nu då..
Tjejerna krigar på och kämpar ända tills signalen går, all cred till dem för det, men tiden rinner ifrån oss och slutresultatet blir 0-2.
Offsidemål eller inte, detta var ändå den bästa domaren vi haft hittills i vår seniorkarriär (även inkluderat förra året), så vi släpper det och lägger Wargön till listan på lag som vi tror att vi kan ta poäng av i returen...
Tack även till er 60-70 personer som kom och tittade idag, ni är ovärderliga!